بادبند های EBF
آپارتمان، مصالح
28 اسفند | 35 پیام
جدیدترین مطالب
11 شهریور 1402
معماری در عمران
11 شهریور 1402
معماری در عمران
11 شهریور 1402
معماری در عمران
محبوبترین مطالب
11 شهریور 1402
معماری در عمران
11 شهریور 1402
معماری در عمران
11 شهریور 1402
معماری در عمران
EBF :eccentric braced frame
مهاربند EBF : در این نوع از مهاربند انتهای مهاربند به جای گره قاب به تیر متصل شده است و به طول تیر بین مهاربند ها تیر پیوند گفته می شود.
این تیر پیوندکه به عنوان یک لینک شناخته می شود با حرف e نمایش داده می شود.
محور اعضای قطری اصلی آنها از لحاظ هندسی برون مرکزی محوری دارد و در یک نقطه روی تیر قطع نمی شوند .
انتظار ما از قاب های مهاربندی شدهEBF: جذب و استهلاک انرژی جذب شده
مزایای استفاده از مهاربند EBF :
ایجاد فضای بزرگتر بین قاب برای ایجاد بازشو در دهانه های مهاربندی
مهاربند های EBF که انها را مهاربند های فولادی انعطاف پذیر می نامند
به عنوان یک از اجزای سازه های اصلی سازه های فلزی با توانایی ( جذب انرژی لرزه ایی و ایجاد انعطاف پذیری مناسب ) در برابر نیرو های لرزه ایی معرفی شده اند بهینه سازی در طراحی :
با استفاده از روش های بهینه سازی مهندسی ، ما به بهبود کارایی مهاربند های EBF پرداخته ایم
که این بهینه سازی شامل بهبود مواد سازه ، بهینه قطعات ، و تنظیمات بهینه در شرایط لرزه ایی می شود . نتایج و پیشنهادات :
نتایج تحلیل ها نشان می دهند که بهبود های اعمال شده منجر به افزایش قابلیت جذب انرژی و ایمنی سازه در برابر لرزه میشود تاثیرات محیطی :
از جمله دما ، رطوبت ، به بهبود مدل ها و استاندارد ها طراحی سازه کمک کند و در نتیجه مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی مهاربند ها افزایش می یابد
اجزا بادبند EBF : هر قاب مهاربندی شده EBF از چهار عضو اصلی بدین شرح تشکیل میشود.
1- ستون (COLUMN)
2- مهاربند (BRACE)
3- تیر خارج از پیوند (BEAM)
4- تیر پیوند ( که طول آن را با e نشان می دهیم )
نوع رفتار مهاربند نیروی زلزله : به دلیل رفتار ترکیبی خود که شامل (EBF) قاب های مهاربندی شده خارج از مرکز سختی زیاد مربوط به اعمال مهاربندی و شکل پذیری قابل توجه به دلیل فعالیت غیر ارتجاعی بخش کوچکی از تیر به نام تیر پیوند می شود سیستم های مقاوم در برابر بار جانبی بسیار موثر در برابر زلزله هستند .
در پلان یک طبقه نمیتوان در یک یا چند دهانه از سیستم مهاربندی واگرا استفاده کرد و به موازات آن ها در یک قاب دیگر از سیستم مهاربند همگرا استفاده کرد
میتوان از ترکیب سیستم بادبند واگرا و قاب خمشی در یکجهت بهره برد و با توجه به آییننامه 2800 هم استفاده از این ترکیب مجاز میباشد.
EBF های مهاربندی شده دوبعدی رفتار پس از تسلیم بهتری را نشان می دهند و در مقایسه با سایر سیستم های قاب انعطاف پذیرتر هستند.
پیوندهای برشی در قاب های EBF سختی قاب را افزایش می دهند که به نوبه خود منجر به بالا رفتن برش پایه می شود .
رفتار پس از تسلیم قاب های EBF را می توان با جزئیات مناسب اتصالات تیر-ستون و اتصالات پیوندی بهبود بخشید که تأیید می کند که عملکرد قاب های EBF نسبت به قاب های SMRF در مناطق لرزه ای برتر است.
به دلیل بارگذاری چرخه ای معکوس، فولاد مواد غیر کشسان وارد مرحله ای فراتر از تسلیم می شود و در نهایت پسماند رخ می دهد. قاب های EBF پس از اینکه تسلیم بسیار زودتر از قاب های SMRF است وارد محدوده غیر کشسانی می شوند. فریم های EBF با اصول طراحی ظرفیت طراحی شده اند. در اینجا پرتو پیوند عنصر ضعیفی است که پاسخ غیرکشسانی را نشان می دهد. در تمام پیکربندی های EBF دیده می شود که لولاهای غیرخطی فقط در المان های پیوندی که با لولاهای برشی تخصیص داده شده اند تشکیل می شوند و سایر عناصر در محدوده الاستیک قرار دارند. این رفتار قاب ها اصول طراحی ظرفیت را تایید می کند. شکل 4 مکانیسم های فروپاشی فریم های مختلف را نشان می دهد. یکنواختی در فرم دهی لولاها در این قاب ها حاصل نمی شود. در EBF 3 تشکیل لولاها فقط در طبقه اول متمرکز است در حالی که در EBF 1 و 2 تشکیل لولاهای بیشتری را در دو طبقه نشان می دهد. در بین چهار فریم EBF، EBF 4 شکل گیری بهتر لولاها را نشان می دهد. عدم یکنواختی در شکل گیری لولاها به دلیل وجود طبقه نرم است. طبقات نرم تحت تأثیر نیروهای زیادی قرار می گیرند و در مقایسه با سایر طبقات بیشتر تحت فشار قرار می گیرند که در نتیجه آسیب در طبقه نرم متمرکز شده و منجر به فروپاشی عناصر پیوند می شود.