banner of blog

انواع وصله در ستون های فولادی

آپارتمان، مصالح

28 اسفند | 35 پیام

جدیدترین مطالب

11 شهریور 1402

معماری در عمران

11 شهریور 1402

معماری در عمران

11 شهریور 1402

معماری در عمران

محبوب‌ترین مطالب

11 شهریور 1402

معماری در عمران

11 شهریور 1402

معماری در عمران

11 شهریور 1402

معماری در عمران

وصله ستون: جهت طویل کردن طول ستون ها در ساختمان های فلزی از وصله ستون استفاده می شود.
علت استفاده از وصله ستون در سازه های فولادی :
محدودیت طول تیرآهن ها (طول استاندارد 12 متر)
2) تغییر مقطع ستون طبقات (کاهش مقطع ستون های طبقات بالایی)
3) محدودیت در حمل ستونهای طویل


انواع وصله در ستون های فولادی :
ورق وصله :
هنگامی که دو ستون هم مقطع باشد چون ستون ها دقیقا روی هم قرار میگیرند ستون بالایی بار ثقلی را به ستون پایینی منتقل می کند. در خمشها این وصله کمک میکند لنگر از ستون بالا به پایین منتقل شود و از طرفی از لغزش ستون ها روی هم جلوگیری میکند (جلوگیری از برش).

مزیت این روش قابل استفاده بودن در کارگاه است. جوش این وصله جوش گوشه است که به راحتی در کارگاه قابل انجام است و ضوابط آن قابل کنترل است.


ورق های پرکننده (لقمه ها):
درمحل وصله برای جبران فاصله میان ورق وصله و ستون از ورق های پرکننده استفاده می کنیم.
ضوابط لرزه ای وصله ستون ها :
مبحث دهم(10-2-9-5) :
الف ) در اتصالات جوشی، در صورتی که فاصله ی بین وجه داخلی ورق وصله و وجه خارجی قطعه با ابعاد کوچکتر ، مساوی یا کمتر از 2 میلی متر باشد ، نیازی به تعبیه ورق های پرکننده نمی باشد.

ب ) در اتصالات جوشی ، ورق های پرکننده ای که ضخامت آن ها کمتر از 6 میلی متر باشد یا ورق های پرکننده ای با ضخامت مساوی یا بزرگتر از 6 میلی متر که توانایی انتقال نیروی ورق وصله را به ستون فوقانی ندارد، لبه هایشان باید همباد لبه های ورق وصله تمام شود و اندازه ی جوش باید مساوی مجموع اندازه ی جوش لازم جهت انتقال نیروی وصله به اضافه ی ورق های پرکننده در نظر گرفته شود.
پ ) در اتصالات جوشی، ورق های پرکننده ای که ضخامت آن بیش از 6 میلی متر بوده و توانایی لازم جهت انتقال نیروی وصله را دارند ، باید از لبه های ورق وصله به اندازه ی کافی ادامه یابند و به قطعه ای که روی آن قرار میگیرند ، باید برای انتقال نیرو های ورق وصله کافی باشد. همچنین، ضخامت جوش های که ورق وصله را به ورق پرکننده متصل می کنند، باید متناسب با ضخامت ورق پرکننده بوده و برای انتقال نیروهای ورق وصله کافی باشد.

banner of blog

اتصال گلدانی (کله قندی):
هنگامی که دو ستون مقطع های متفاوتی داشته باشند به اصطلاح پهنای مقطع ستون بالایی خیلی کمتر از مقطع ستون پایینی باشد از این اتصال استفاده می کنیم. در این اتصال 4 ورق واسطه بین این مقطع ها قرار میگیرد.


ضوابط لرزه ای وصله ستون ها :
مبحث دهم(10-3-5-2) :
در وصله لب به لب بین ورق های با پهنا یا ضخامت متفاوت که در بال یا جان ستون به کار می روند،تغییر تدریجی در پهنا یا ضخامت،از ورق بزرگتر به ورق کوچکتر، باید با شیب حداکثر 1 به 6 صورت گیرد.
در وصله ستون های با ابعاد و مقطع متفاوت،به جای استفاده از ورق های پرکننده با ضخامت های زیاد، ارجح است ابتدا مقطع بزرگتر با شیب حداکثر 1 به 6 به مقطع کوچکتر تبدیل شده و سپس اتصال وصله صورت گیرد
در این اتصال جوش ها از نوع نفوذیست بنابراین در کارخانه اجرا میشود.


وصله ستون با استفاده از جوش نفوذی :
دو ستون هم مقطع به وسیله ی جوش نفوذی به هم متصل میشوند .
این جوش در کارخانه انجام می شود چون اجرای آن در کارگاه به شدت سخت وتا حد زیادی غیر ممکن است.


محل وصله :
طبق مبحث دهم اگر از روش های جوش در کارخانه استفاده میکنیم محل وصله حداقل تا 60 سانتی متر بالای ستون است اما در روش های جوش کارگاهی محل وصله 120 سانتی متر بالای ستون است.

مقاومت مصالح
مقاومت مصالح
مقاومت مصالح
ساخته شده با ❤️☕ توسط سینا شاطری© copy right 2023 - pysaz.ir